Friday, December 30, 2011

rambut itu mahkota orang cakaplah . .



ade yang tanye. myra kau tak rimas ke rambut kau panjang sampai ke pinggang!
tapi elok je kau buat ape pun die still oke. :)
haaaaaaaaaaaaaaaaa! myra tatau la rambut myra memang camni dari kecik. tak banyak buat problem.
janji pandai jage die . tu je.
cube ikut tips myra niyh. mane tahu m'jadi plak :))

Rambut yang indah dan terawat tentu akan menambah daya tarik seseorang. Itulah sebabnya rambut perlu mendapat perhatian khusus. Salah perawatan pada rambut, akan mengakibatkan rambut menjadi kusam dan rosak.

Shampo
Guna shampo sesuai keperluan rambut, iaitu setiap 2-3 hari sekali memakai shampo. coz jika anda menggunakan shampo terlalu sering dapat membuat rambut kering dan cepat rosak .

sikat
Pastikan sikat yang anda gunakan terbuat dari kayu. Dan jangan sampai menggunakan sikat yang patah pada salah satu giginya. Pemakaian sikat yang keras boleh mengakibatkan kulit rambut rosak.

Conditional
Setelah menggunakan shampoo, sapu rambut anda secara perlahan dengan conditional dan segera bilas sampai bersih. Conditional akan mengembalikan kelembapan rambut dan menjaga rambut tetap berkilau, halus, dan bercahaya.

Hair Mask
Minima gunakan seminggu sekali hair mask, or boleh juga digunakan sebagai pengganti conditional untuk rambut yang sangat kering. Oleskan hair mask pada ujung jari dan sapukan pada rambut Anda, biarkan dan bungkus dengan kain atau plastik suam selama 10-15 minit dan bilas dengan bersih.

hair mist (pewangi rambut )
cube cari hair mist ni. bende ni memang sentiase ade dalam beg myra. selain mewangikan rambut. hair mist ni secara tak langsung melingdungi rambut dari sinaran matahari .

cube dulu dan tengok hasil die nanti.

                                                                         ^_^
terima kasih kerana membaca ^_^