Saturday, October 8, 2011

menangis la

I'm gonna smile like nothing's wrong,
talk like everything's perfect,
act like it's just a dream,
and pretend he's not hurting me.

hiportkrit tak aku?


and
Cry your heart out, let it all go. Cuz remember, after every tear, comes a rainbow !

kekuatan !

 unik nye kaum hawa .
aku tak mudah menangis kecuali hati betul tidak tahan dan tidak kuat untuk b'tahan.
menangis hanya untuk mengeluarkan separuh beban yang ade.
dan setelah menangis muncul kekuatan dan kecekalan.

so, jangan nak b'main dengan perempuan. sekali hati da cekal. die tidak akan peduli dengan tamparan yang kaum adam bagi atau ugutan.

mental kena kuat la myra oii !



terima kasih kerana membaca ^_^

pengalaman kerje at Tesco ! huhhh


minah tesco tuuuuuu !

kerje? at tesco? tak nak aku! buat segan jewh !
2la word myra time kakak suruh pergi mintak kerje dekat situ.
at last mintak jugak cause baru tahu susah nak dapat kerje.
kerje at tesco? besh la. tp penat nye YAAllAH. nak tersabut la kaki di buat nyew.
actually myra kerje di dipartment hard line ! puake punye dipartment.
patut la bile orang tanye keje dprtment ape then myra jawap hard line semue suruh tuka dipartment.
rupe nye memang hard line orang yang betul kuat je bley keje lame dekat situ. patut la semue laki jewh team myra. selamat de staf bawu kak iza . memang bos carikan partner tok myra la .
ha.. ngatkan keje bley diet lupe nye x. kerje kuat. makan pun kuat la. tp xgemuk pun tyme keje. keje bagai nak rak pulak
ha tengok perangai tu. makan sopan sikit myra !
iyh la keje de time free ckit makan. sentiase lapa jewh..
*****
myra  behenti keje lepas 4 bulan keje. fedup dengan bos juling yang tue gatal nak kawin budak 18tahun. myra la tu. bodo nye orang tue. report at bini kau tau la. !
________________________________________________________________________________


terima kasih kerana membaca ^_^

sometimes I wish I was a little kid again

 nak jadi baby balik . nanti myra nangis mesti semua orang nak pujuk.
hmm. nape mak buat macam ni? kenape dengan mak? pe yang salah nye myra ni dekat mat mak?
mak bile mak pergi kerje myra tunggu mak balik. tapi bile mak balik myra rase nak suruh mak pergi keje blek. mak paham tak pe myra maksudkan?
myra tak paham pe masalah mak.
pe lagi mak tak puas haty dengan myra? semue myra da buat. celik je mate pagi2 myra kemas semue bende at bawah tu yang anak2 mak yang bagus tu spahkan.
mak myra da smangat siap hari ni mak. hari minggu je kite kelua same. tapi pagi2 mak da buat myra hilang sabar. mak m'bbel bukan2. carik tudung mak yang hilang tu pun mak cakap myra yang ambil. mak pakai pulak myra tudung? at last tudung tu mak jumpe dekat dalam beg mak kan?
then mak turun bising2 cakap rumah sepah myra buat keje. eh mak ,mak balik kerje de mak nampak sepah x? de tak mak? if esok pagi tu sepah that mean bukan myra xkemas rumah . tapi orang yang balik petang tu yang sepahkan rumah.
mak bising gelas , botol air sepah. mak tu mak yang buat . da makan main campak je. yela dalam rumah ni kan de orang gaji. nanti myra la yang kene buat semue tu. mak cakap kuali at dapo tu bsepah. mak myra masak tu pun tok anak kesayangan mak tu la. nanti tak masak cakap myra macam2. pe problem mak?
 sampai hati la mak lukekan hati myra camni sekali.
pergi la mak kelua dengan adik and kakak. bia myra duduk rumah niyh sorang2. lagipun myra da biase duduk rumah ni sorang2.
myra duduk rumah ni sorang mak. myra carik abu die offkan fun. myra nak mengadu. myra menangis teruk sebab mak. at last myra tak dapat luahkan dekat sape2 myra mengadu dekat blog niyh taip sambil m'curah2 air mate.
 ***
tibe tibe fun bunyi. myra ingatkan abu. rupe nye ayah. myra da agak mak mesti mengadu dekat ayah. myra takut nak jawap. takut kena marah je. tapi jawap jugak     
myra :'hello'
ayah : myra  kenape niyh?
myra : myra tatau la yah. malas nak cakap.
ayah : pe masalah mak tu?
myra  : myra tatau. myra tak paham mak tu kenape. (menagis bagai nak rak. cmfirm ayah paham pe aku cakap)
ayah : mak da pergi ke?
myra : da
ayah : de pape ke nak makan dekat rumah tu?
myra : pandai2 la myra nanti.
ayah : okey. da la . jangan nangis. biase la mak kau tu.
__________________________________
ayah pun paham pragai mak tu macam mana .
da la. penat pk sal bnde niyh. derhake? hmm. bukan salah aku !

                                

terima kasih kerana membaca ^_^