Saturday, October 8, 2011

sometimes I wish I was a little kid again

 nak jadi baby balik . nanti myra nangis mesti semua orang nak pujuk.
hmm. nape mak buat macam ni? kenape dengan mak? pe yang salah nye myra ni dekat mat mak?
mak bile mak pergi kerje myra tunggu mak balik. tapi bile mak balik myra rase nak suruh mak pergi keje blek. mak paham tak pe myra maksudkan?
myra tak paham pe masalah mak.
pe lagi mak tak puas haty dengan myra? semue myra da buat. celik je mate pagi2 myra kemas semue bende at bawah tu yang anak2 mak yang bagus tu spahkan.
mak myra da smangat siap hari ni mak. hari minggu je kite kelua same. tapi pagi2 mak da buat myra hilang sabar. mak m'bbel bukan2. carik tudung mak yang hilang tu pun mak cakap myra yang ambil. mak pakai pulak myra tudung? at last tudung tu mak jumpe dekat dalam beg mak kan?
then mak turun bising2 cakap rumah sepah myra buat keje. eh mak ,mak balik kerje de mak nampak sepah x? de tak mak? if esok pagi tu sepah that mean bukan myra xkemas rumah . tapi orang yang balik petang tu yang sepahkan rumah.
mak bising gelas , botol air sepah. mak tu mak yang buat . da makan main campak je. yela dalam rumah ni kan de orang gaji. nanti myra la yang kene buat semue tu. mak cakap kuali at dapo tu bsepah. mak myra masak tu pun tok anak kesayangan mak tu la. nanti tak masak cakap myra macam2. pe problem mak?
 sampai hati la mak lukekan hati myra camni sekali.
pergi la mak kelua dengan adik and kakak. bia myra duduk rumah niyh sorang2. lagipun myra da biase duduk rumah ni sorang2.
myra duduk rumah ni sorang mak. myra carik abu die offkan fun. myra nak mengadu. myra menangis teruk sebab mak. at last myra tak dapat luahkan dekat sape2 myra mengadu dekat blog niyh taip sambil m'curah2 air mate.
 ***
tibe tibe fun bunyi. myra ingatkan abu. rupe nye ayah. myra da agak mak mesti mengadu dekat ayah. myra takut nak jawap. takut kena marah je. tapi jawap jugak     
myra :'hello'
ayah : myra  kenape niyh?
myra : myra tatau la yah. malas nak cakap.
ayah : pe masalah mak tu?
myra  : myra tatau. myra tak paham mak tu kenape. (menagis bagai nak rak. cmfirm ayah paham pe aku cakap)
ayah : mak da pergi ke?
myra : da
ayah : de pape ke nak makan dekat rumah tu?
myra : pandai2 la myra nanti.
ayah : okey. da la . jangan nangis. biase la mak kau tu.
__________________________________
ayah pun paham pragai mak tu macam mana .
da la. penat pk sal bnde niyh. derhake? hmm. bukan salah aku !

                                

terima kasih kerana membaca ^_^

0 join berceloteh :D: