Friday, December 30, 2011

rambut itu mahkota orang cakaplah . .



ade yang tanye. myra kau tak rimas ke rambut kau panjang sampai ke pinggang!
tapi elok je kau buat ape pun die still oke. :)
haaaaaaaaaaaaaaaaa! myra tatau la rambut myra memang camni dari kecik. tak banyak buat problem.
janji pandai jage die . tu je.
cube ikut tips myra niyh. mane tahu m'jadi plak :))

Rambut yang indah dan terawat tentu akan menambah daya tarik seseorang. Itulah sebabnya rambut perlu mendapat perhatian khusus. Salah perawatan pada rambut, akan mengakibatkan rambut menjadi kusam dan rosak.

Shampo
Guna shampo sesuai keperluan rambut, iaitu setiap 2-3 hari sekali memakai shampo. coz jika anda menggunakan shampo terlalu sering dapat membuat rambut kering dan cepat rosak .

sikat
Pastikan sikat yang anda gunakan terbuat dari kayu. Dan jangan sampai menggunakan sikat yang patah pada salah satu giginya. Pemakaian sikat yang keras boleh mengakibatkan kulit rambut rosak.

Conditional
Setelah menggunakan shampoo, sapu rambut anda secara perlahan dengan conditional dan segera bilas sampai bersih. Conditional akan mengembalikan kelembapan rambut dan menjaga rambut tetap berkilau, halus, dan bercahaya.

Hair Mask
Minima gunakan seminggu sekali hair mask, or boleh juga digunakan sebagai pengganti conditional untuk rambut yang sangat kering. Oleskan hair mask pada ujung jari dan sapukan pada rambut Anda, biarkan dan bungkus dengan kain atau plastik suam selama 10-15 minit dan bilas dengan bersih.

hair mist (pewangi rambut )
cube cari hair mist ni. bende ni memang sentiase ade dalam beg myra. selain mewangikan rambut. hair mist ni secara tak langsung melingdungi rambut dari sinaran matahari .

cube dulu dan tengok hasil die nanti.

                                                                         ^_^
terima kasih kerana membaca ^_^

Thursday, December 29, 2011

Revlon vs M.A.C


di sebabkan ramai yang tanye myra kenape myra selalu gune revlon kenape tak gune MAC ?
oke. hari ni myra nak cakap. myra rase ikut kulit orang asia ni kebanyakkan nye b'minyak or lembab.
myra gune revlon colourstay tu coz die tak b'minyak. setengah foundation slepas beberape jam die b'minyak. tapi revlon tidak same sekali.

tapi sebelum myra mulekan makeup. myra tanye tuan punye badan die nak yang mane. tapi myra lebih cadangkan revlon.
ade due pilihan. tu ikut kesesuaian kulit :)
ade banyak jenis. pandai la pilih.
semue terbaik :))





tapi if ade yang nak MAC myra ikut je. janji banyar :) haha
banyak jename ade. pilih je oke .


                              dalam beg ni. macam ade. pilih je. ape tema. nani myra buatkan oke ^_-


tapi if ade yang  mintak stange myra charge RM10 .
sebab paham2 la. stange  botol kecik pun dekat 2rat :))


^_^



terima kasih kerana membaca ^_^

Wednesday, December 28, 2011

sape baik hati? meyh tolong myra .

oke! dah lame myra menyimpan sebuah impian ni :))




boleh tak buat rumah ni untuk myra?
olow. . boleh la ea. .
please :(((((((((

gedix sudahh!

^_^



terima kasih kerana membaca ^_^

hari ni tak de tajuk larh :))

oke. see. myra malas nak appve la.
sebab utame gamba yang tak jelas. second ramai boy je.
malas la. . tak kenal.

hehe. . muke cam kila fairyy ?
wah perasan sudahhh! :)


nampak tak perbezaan tu? myra kena cucuk botox, then buat mulut tu cam die dulu baru same :)
haha. tak rela lah myra jadi plastik.
takut tengok muke die lame2 . . tapi cantik c(:

^_^





terima kasih kerana membaca ^_^

Tuesday, December 27, 2011

last week cemeron. this week johor vs melake pulak :))

cuti sekolahkan? so memang rutin famly la. merayau sane sini. ingat nak pergi sabah! tapi tiket flight habis la cuti sekolah ni. so merayau mane yang mampu jewla ::




melake! singgah makan je :)
restoran umbai terapung !

sory la malas nak menaip :)

tamat sudahh

^_-



****

terima kasih kerana membaca ^_^

Sunday, December 25, 2011

:)))

otak myra ni dari dulu sampai sekarang ashik fikir bende yang da lepas. ape masalah tah. kadang2 meleleh la jugak air mate ni.

ape masalah aku ni? myra! bende tu da lepas kau da boleh abaikan da! *itu yang selalu myra cakap kat diri myra sendiri.

myra ade kawan. myra rase die tak pernah hargai kot membe die. oke myra malas nak contact.
lepas habis school die terus tak contact. myra ade la contact die. jumpe pun last time keje dulu. ade amai kawan pun tak gune tau if tak boleh tengok membe lebih dari die.

fine la ape kau nak cakap pun. nak kawan camtu2 jewla. nak rapat cam kat sekolah tu memang tak la.

semue orang busy la dengan hidup masing2 lepas sekolah. tapi takkan sampai contact tanye khabar pun tak bolehkan?

sedih? ofcoz sedih la. punye lame kawan last jadi camni kan. sorry la kawan. hidup aku no more membe .
orang cakap dari putus kawan baik putus dengan kekasih. tapi bagi aku bia putus kawan jangan putus kekasih.

aku bukan nak pentingkan BF aku. cume aku tak sanggup nak berkawan dengan orang yang cam tu.

sekarang hidup aku cukup member di tempat kerje . di kelas sahaje. bukan membe untuk selame nya. ade waqqas  da memadai untuk aku hidup.

 aku tak perlu teman ketawa coz keluarga aku da cukup buat aku ketawe :)

semoga berjaye wahai sahabat. di dunia dan akhirat.
semoga cita2 mu itu tercapai dengan jaya.
panjang umur kite jumpe lagi :)

^_^



terima kasih kerana membaca ^_^

Saturday, December 24, 2011

RAHSIA TARIKH LAHIR PASANGAN ANDA

 
RAHSIA TARIKH LAHIR PASANGAN ANDA     
 Dr. Fadzilah Kamsah

1. Tarikh Lahir pada 1, 9 & 24
Pada umumnya pasangan ini bersifat pendiam & konservatif. Namun dengan orang-orang tertentu dia cepat mesra. Tapi pasangan yang lahir tarikh ini mudah terperasan. Kerana sifatnya itu menyebabkan ramai orang yang tidak menyukainya. Namun begitu dia tetap dikagumi kerana bersikap serius terutamanya yang berhubung dengan orang ramai. Dalam hal percintaan, dia sanggup berhabis semata-mata untuk memenuhi segala keinginan pasangannya. Tapi hati-hati kadangkala dia lebih mementingkan persahabatan daripada percintaan dan lebih rela memutuskan cintanya demi sebuah persahabatan yang telah terjalin lama.

2. Tarikh Lahir pada 2, 11 & 30
Orangnya perasa dan mudah tersinggung. Sifatnya yang suka menyendiri membuatkan dia lebih suka tinggal di rumah. Ramai orang suka bergaul denganya kerana perwatakannya yang lembut & ramah. Dia paling benci jika cintanya ditolak atau dikhianati oleh orang yang benar-benar dicintainya. Namun begitu dia selalu bersikap sabar dan tidak terburu- buru dalam bertindak. Sayangnya untuk urusan masa depan dia bersikap pesimis sering mengalah sebelum mencuba.Oleh itu mesti ada yang mendorongnya agar tidak terus terjebak dengan sikap pesimisnya.

3. Tarikh Lahir pada 3, 18 & 29
Sabar serta pandai menguasai diri adalah ciri yang khas bagi pasangan yang lahir pada tarikh ini. Tapi jangan cuba mempermain-mainkannya, dia akan mengamuk dengan hebat. Dia tergolong pasangan yang bijaksana dan bertanggungjawab. Sifat jujur & ramah adalah modal utamanya dalam bergaul. Tapi dalam soal cinta dia merupakan pasangan yang susah untuk di mengertikan.

4. Tarikh Lahir pada 4, & 13
Pasangan yang lahir pada tarikh ini adalah seorang yang pandai, suka bergaul dan mudah berubah pendapat. Dia seringkali tidak yakin dengan diri sendiri. Dalam soal cinta, dia tergolong pasangan yang mata keranjang dan suka bertukar-tukar pasangan. Sifat ini membuatkan orang tidak suka apa lagi untuk bersimpati dengannya. Dia sering bersifat dingin kepada orang lain kerana menganggap orang lain merupakan faktor penyebab timbulnya masalah. Tapi dia memiliki sifat kelakar, mudah ketawa dan kadangkala bersikap keanak-anakkan.

5. Tarikh Lahir pada 5 & 17
Yang lahir pada tarikh ini adalah seorang yang optimis, bercita-cita tinggi dan punya kecederungan untuk berprestasi. Namun begitu dia adalah seorang yang berwatak keras dan apa yang diinginkan selalunya dipenuhi. Memandangkan sesuatu selalunya dari segi yang menguntungkan. Tapi sayangnya dia suka menganggap remeh pada orang lain. Dalam soal cinta, berhati-hatilah kerana dia suka bertukar-tukar pasangan.

6.Tarikh Lahir pada 6, 14 & 27
Dia adalah seorang pasangan yang tidak mahu kalah dan pantang menyerah. Kejujuran dan keadilan merupakan sifat yang membuatkan dia disegani. Dalam soal cinta dia ingin memberi yang terbaik kepada orang yang dicintainya. Namun begitu harga dirinya terlalu tinggi sehingga dia tidak pernah mengerti mengapa seseorang itu menolak kebaikannya.

7. Tarikh Lahir pada 7, 28 & 31
Dia adalah seorang yang bersifat terbuka berterus terang & jujur. Namun dia mudah sekali terpengaruh dan ingin mencapai sesuatu itu dengan cara mudah. Cinta baginya sering diertikan sebagai pengisi masa lapang. Semasa bercinta dia sangat berhati-hati dan suka sekali merayu dan kalau pasangannya curang dia dengan mudah meninggalkannya.

8. Tarikh Lahir pada 8 & 23
Dia bersifat peramah dan mudah perasa. Kepada teman-teman dia bersifat lembut & bijaksana. Namun begitu dia tersisih dari teman-teman kerana rasa rendah diri yang terlalu menebal. Dia memerlukan suasana yang seimbang baik sewaktu berfikir mahupun dalam kehidupan seharian. Kelemahan yang paling menonjol ialah gugup dan selalu dihantui perasaan khuatir tetapi dia adalah seorang yang penjimat. Dalam urusan cinta, dia seorang yang tabah dan rela berkorban.

9. Tarikh Lahir pada 10, 16 & 21
Suka bekerja keras, memiliki nafsu yang tinggi dalam usaha mencapai cita-citanya. Dalam pergaulan sehari-hari dia merupakan orang yang mudah tersinggung. Namun begitu dia seorang yang jujur & tabah dalam menghadapi persoalan. Soal cinta dia sangat setia dan sebab itulah dia mudah disenangi. Tapi dia seorang yang terlalu cemburu. Kalau baik dia sangat baik dan kalau jahat dia merupakan orang yang paling jahat.

10. Tarikh Lahir pada 12 & 19
Orang yang lahir pada tarikh ini memiliki sifat suka dipuji. Dia berharap setiap orang akan menganggapnya sebagai juara. Pada dasarnya dia suka berdandan dan berpakaian rapi.Kerana itu dia sering membelanjakan wangnya untuk menunjukan penampilannya. Dalam kehidupan sehari-hari dia adalah pasangan yang disegani kerana bakat kepimpinannya. Sifatnya yang bijaksana membuatkan dia disegani dalam pergaulan. Dalam urusan cinta, dia adalah pasangan yang sangat susah untuk dipercayai.

11. Tarikh Lahir pada 15, 20 & 26
Jangan mengharapkan sifat romantis dari pasangan yang lahir pada tarikh ini. Dia tergolong dalam orang yang kurang serius, bersikap bodoh dalam menghadapi sesuatu. Namun begitu dia selalu bersikap penuh pengertian bila menghadapi sesuatu masalah. Dia sangat benci pada perkara-perkara yang berbau keributan terutama yang menimbulkan huru-hara. Dalam hal percintaan dia menuntut untuk lebih diberi perhatian tapi dia jarang mengambil berat pada pasangannya. Namun begitu sikapnya disenangi oleh kawan-kawan.

12. Tarikh Lahir pada 22 & 25
Wataknya paling susah untuk dimengertikan. Kadangkala dia disukai kerana kebaikannya dan kadangkala dia dibenci kerana perbuatannya. Namun buat teman-teman dia merupakan orang penuh pengertian. Dalam pelbagai situasi dia lebih suka merendahkan diri jarang sekali mahu menonjolkan kelebihannya pada orang lain. Pasangan jenis ini terkenal sebagai perayu dan sebab itulah dia diberi jolokan seniman asmara.

oke ! pecah rahsia boy/girl korangkan?
jangan bagi tau dorang myra yang pecah rahsie tau !

ngeeee:)

^_^



terima kasih kerana membaca ^_^

Friday, December 23, 2011

7fakta myra !

wowowwww. . berape lame kau tak update ni myra? alarh relax arr. baru due harikan? yeke? tipu je. myra pun tak sure >.<

malam ni myra tetibe rase nak taip pasal perangai buruk myra ni.

wahhhhh! myra suke beli makeup banyak2 pastu simpan!! yeah tu lah hobi.

bukan ape myra suke makeup. tapi bile nak klua yu myra raase owhhh aku i tak makeup lagi cun sioootttttt!
perghhhhh! perasan gilerkan?

lagi satu perangai buruk myra.
oke myra memang boleh giler kalau namak bear  yang comel2 tu

wahhh giler hootkan? haha. . oke ni comfirm myra beli. sampai nak letak atas katil pun da tak tempat.
bile myra nak tido myra terpakse sepak semue bear myra ke bawah. haha. yang tinggal satu je. yang paling besar hadiah dari ayah tercinte. owh! tu pergi hostel wajib bawak.t ade yang tak tido seminggu nanti!

yang ke-3

perangai kebudak budakkan myra !
ehh myra kau tu da18tahun oke! ha tu yang mak selalu cakap la. mane tak nye. semue bende myra nak selagi tak dapat myra merengek sampai dapat! owh jangan salahkan myra oke. itu semule jadi.

yang ke-4
heiii! please lah jangan gedix!
oke peduli dan ape ? da memang myra gedix nak buat camne?
 owhhhh! tapi myra tak gedix dengan jantan oke. please la! huhhhhhh!

ke-5

woii! bapak sombong awek ni !
hahah. . awek ni memang sombong dengan boy oke!
tapi yang lain2 tu jangan camtu sekali. myra tak sombong la. cube tego mesti myra senyum punye.
muke myra memang nampak sombong. mate tu mahal!*haha
talk active ni :))

ke-6
makan banyak2 selagi kurus.
da gemok jangan makan langsung!
ha tu la sebab eh jadi tembam camni. nak buat camne? diet jela balik.

last ke-7
myra jangan la baran sangat.
oke2. myra memang baran. tapi bagi myra maki sekali je.
lepas 5minit comfirm cool balik :))


suke bace perangai buruk aku kan?!!!
oke bubye!

^_^



terima kasih kerana membaca ^_^

Sunday, December 18, 2011

terjah cameron highland !









malas nak nak taip. tunjuk gamba je :)





jangan terliur pulak ea :)
mengigil nak habiskan bende niyh!
makan ice cream di tempat yang sejuk. memang giler!






gambar sebenar nye banyak lagi . lagi2 gamba myra yang poyo2 tu.. lagi banyak. tapi malas nak msukkan la. t lembab sangat page niyh ! TAMAT SUDAHHH! DAAAAA :D







terima kasih kerana membaca ^_^

Saturday, December 17, 2011

dia saja !


they are thing that we don't want to happen but have to accept .
things we don't wan't to know but have to learn .

everyone says that love hurts but that not true . love is the only things in this world that covers up all the pain and makes us feel wonderfull again.

now I have to admit that he is the best man I had known. sometimes he is annoying me. but, I cant to wish him the perfect man. sometimes he's immature, do I laugh ! sries.

i always worry about him. that why myra selalu marah die if die pergi mane2 tak reti inform.
die makin besar sekarang. tiade halangan lagi dari myra . myra selalu marah if die melepak dulu. but now myra tak cakap banyak pun. just cakap jangan balik jangan balik lambat.

membe die cakap myra mngongkong die. tapi myra tak pernah ambil tahu. walau ape pun dorang nak cakap. myra tau pe yang myra buat.  sampai mase myra lepaskan die.
tapi die sampai sekarang die konkong myra lagi. cemburu die tahap kapal selam. tapi myra tak kesah pun.

die laki. takkan myra nak suruh die duduk rumah? dulu die still seklah. mane mungkin myra bagi die bebas tak rety tengok buku.

yang penting myra tak suke orang masuk campur dalam hubungan kami. tu penting. dorang nak cakap myra main2 je dengan abu? if main2 tak de la sampai sekarang.

jangan menilai orang dari luaran. correct yourself first. baru nak betulkan orang lain.

yang penting myra if bengang dgn die mesti speaking berbakul2. tak tau la kenape. nak cakap in malay tak boleh pulak.


 




terima kasih kerana membaca ^_^

talking and talk !

 
 
What I really mean is, that I miss who I used to be and don't know who I am now; except a shell of my former self.

The old me, as I see it, was friendly, intelligent and people seemed to look forward to being with me and I was happy. Then something happened I don't really know what, but I became what I can clearly see was depressed.
 
The usual: tired the all time, unable to concentrate, suicidal, that which I call myself wiped out, I felt unable to function and although I've never broken down sobbing I've felt like it but have been
unable to.
 
I hated going out but oddly at the same time want somebody near me.
I never got any help and mentioned this to nobody, aside from a couple of posts here in the distant past to try and find... something, a reason? 
 
yeah before this i love talking . tapi ramai yang perasan kenape 2,3 bulan ni myra banyak diam dari bercakap?
 
I've too much Talking

I never learn anything talking. I only learn things when I ask questions
yeah, You aren't learning anything when you're talking. 

I think people talk too much anyway. Sometimes people are talking to me and in my mind I'm just like "shut up, shut up, shut up...blah blah blah blah blaaaaah.

It was impossible to get a conversation going, everybody was !
 
 
gedix!

terima kasih kerana membaca ^_^

Friday, December 16, 2011

hmmmmmmmMm


how many day i didnt update this blog ! myra nak update tapi tak de mud. sries takde mud.
first coz myra bengang dengan waqqas tu. myra rase tak adil la ape yang die buat kat myra. pe myra nak buat semue salah. nak pergi kerje pun tak boleh. nak keje jauh sikit tak boleh. semue tu unfair.
now bile die nak keje boleeh plak jauh2. cakap myra ni die buat bodoh je.
myra tak tahu la sampai bile myra boleh tahan dengan die.
sakit hati la di layan macam ni. myra selalu paham die. I know all the people try to find their own money after the end of their school years. but, why he can't understand me? I do not groan he wants to work remotely. but, why the time I was before, he can't understand?

sudahhhhhh !

nak cerite pasal ni pulak. . I have final exam tomorrow. I hope that I'll pass with flying colors ! weeeeeeeee:D
and next year l'll be out of my house to move into the new world. maybe difficult for me to adapt.
but, I l'll try my best :)
talk about my coz . many people asked me why you didnt take the nursing feild ? my answer briefly . 
im afraid of blood ! myra boleh pensan!.
so better myra ambil coz fisio yang memang myra minat :D



terima kasih kerana membaca ^_^

Sunday, December 11, 2011

rezeki =)

wahhhh !!  myra masyuk gler hari ni. kenape?
jadi mak andam lerh. . seronok giler, , mane tak seronok. dapat ........
seeee!!! hehe. . besh nyeww, , myra charge die 4rat je sebenar nye. tapi die bagi 680. . coz die puas hati.
rezeki name nye tu. memang myra nak pakai duit sebenar nye, myra nak byar yuran class makeup myra tu. Allah tu memang tahu myra memang nak sangat duit tu. lagi pun malaz da ashik mintak duit mak ayah je. alhamdulilah =) thnks god!



muke semangat je balik dari tu akak jemput. then memang merayau la. tak sahh if tak merayau kite org ni =)








*******



terima kasih kerana membaca ^_^

Saturday, December 10, 2011

=='

judging others againes our own standards is being egoistical .
respect everyone's right to be diffent !
PAHAMM !



jangan la disebabkan myra tak nak take pict dengan boy korang nak cakap macam2.
myra just take pict ngn boy dengan abu je. bukan ape . myra tak nak di sebabkan gamba kite orang b'gaduh! dari gambar macam2 cerite boleh kelua.
ramai2 boleh kowt tapi berdue tak laaa. paham la sikit oke.

otak tu nia matang sikit!!












terima kasih kerana membaca ^_^

sabtu!

bored nyew tak de plan nak kelua pun . maybe malam baru nak date dengan ayah. biase la pakwe saye tu suke ajak myra date malam2 nak ajak ayah g danau la.

takpe la now myra duduk rumah makan coklat banyak 2 .


nampak tak ? nampak tak?! banyakkann???? ape nakkk? tak boleh ! buewkkkkkk ! hahah. . tu pun 'daim' da 2peket abish abang dengan adik myra songlap! tinggal due paket tu je.

hari memang tak makan lauk lain. coklat je. sampai naik muak daaa. .

oke la. tengah sebok menaip ni akak ajak teman pergi beli barang plak . .

oke kawannn. . bubye =)
terima kasih kerana membaca ^_^